Брилијант

Рафинирано сончогледово масло за јадење БРИЛИЈАНТ
 • Состав

  Сончогледовото масло е богато со есецијална масна киселина (линолна), токоферолите (природен Е-витамин) се претежно во алфа-облик, поради што сончогледовото масло се вбројува во најквалитетните масла за јадење во светот.


  Полнењето и пакувањето на сончогледовото масло за јадење Брилијант се вршат комплетно под заштита на инертен гас што му овозможува на маслото долг рок на употреба од 30 месеци, кој е деклариран на пакувањето. Врз рокот на употреба на маслото за јадење позитивно влијае и картонската амбалажа, која го штити маслото од светлина, оневозможувајќи го процесот на оксидација.
   

  Сите масла се полнат само во еколошки ПЕТ шишиња и се пакуваат во следниве амбалажи:

  - артикл од 1 л - во картонска кутија по 15 шишиња;

  - артикл од 5 л - во картонска кутија по 4 шишиња;

  - рефус рафинирано сончогледово масло - се испорачува само во амбалажа на купувачот.

   
 • Хранлива вредност

  Технологија на рафинирање

   

  За рафинирање на растителните масла се користат најсовремените научни достигнувања. Целта е да се зачуваат сите вредни биолошки состојки, со истовремено отстранување на оние компоненти кои го намалуваат квалитетот и негативно влијаат врз органолептичките својства на рафинираното масло за јадење.